fbpx

Plankor & brickor

Här hittar du klassiska plankor, uppläggningar och brickor, fast med finess och det lilla extra som är vårt signum.

Plankor

Grillplanka

149 kr per person
Minsta beställning är för fem personer

En vackert arrangerad grillplanka med skivad rostbiff, grillad fläskfilé, grillade kamben och kycklingspett. Till det serverar vi vår egentillverkade coleslaw, Aioli samt grillade majskolvar. Anrättningen garneras med säsongens exotiska frukter.

Exotisk planka

119 kr per person
Minsta beställning är för två personer
Vår uppskattade exotiska planka ger dig stora möjligheter att välja råvaror för en personlig uppläggning. Du väljer tre av följande sorter:
  • Rostbiff
  • Prosciutto crudo, lufttorkad italiensk skinka från Italiens böljande landskap
  • Rökt skinka från klassiska Lönneberga
  • Rökt kalkon
Vidare väljer du också mellan en blå- eller vitmögelost. Fatet garneras med säsongens utvalda frukter.

Exotisk planka med tre sorters ost

149 kr
Samma urval och valmöjligheter som ovan, kompletterat med Brie från Frankrike, Blå kornblomst från Danmark och den röda kittosten Taleggio från Italien.

Fat

Italienskt tapasfat

169 kr per person
Minsta beställning är för fyra personer

Om längtan till Italiens vackra land och dess matkultur blir för stor, rekommenderar vi ett italienskt tapasfat.
Perfekt för mingelfesten.

Tapasfatet innehåller er urval av italienska delikatesser.
Eller vad sägs om följande:

Prosciutto crudo, Magnificosalami, Finocchionasalami med smak av fänkål och Ventricinasalami med chilihetta och två sorters ost – taleggio och brie.

Allt avrundas med oliver och soltorkade tomater.

Fiskfat

179 kr per person
Minsta beställning är för fyra personer

Om fiskelyckan uteblev, rekommenderar vi ett härligt fiskfat från oss. Du erbjuds varmrökt lax, direkt från Lillängens fiskrökeri på Skoghall och även kallrökt lax med hovmästarsås. På fatet finns också ägghalvor med majonnäs och räkor. Romsås och citronklyftor samt säsongens grönsaker avrundar havs- och sjökompositionen.

Brickor

Ostbricka

89 kr per person
Minsta beställning är för fyra personer
En härlig ostbricka med en krämig Brieost från Frankrike, en röd kittost från Italien och en god blåmögelost (blå Kornblomst) från Danmark. Ostarna har sällskap på brickan av marmelad och frukt.

Värmlandsbricka

179 kr per person
Minsta beställning är för fem personer

Här har vi samlat det bästa de värmländska skogarna kan erbjuda och produkter från lokala leverantörer som förfinat värmländska råvaror under generationer.

Värmlandsbrickan innehåller rökt bog, rostbiff, rökt nötkött och tegelrökt skinka som serveras med hjortronkräm och lingonchutney. Dessutom underbara blåmögel- och chèvreostar.

Vegetarisk-/veganbricka

119 kr per person
Minsta beställning är för fem personer

Ett bra alternativ till våra andra brickor. Innehåller bbq marinerade oumph samt grönsaksnuggets och exotiska frukter.

Pssst... Du glömde
väl inte tillbehören?

Här använder vi oss bara av det bästa av de italienska råvarorna. Prosciutton har mognat åtta månader i Parma, Magnificosalamin görs på den bästa delen av skinkan och får mogna minst en månad innan den är klar. Finocchionasalami har en härlig touch av fänkål.
Ventricinasalami är en grovmalen stark salami gjord på utvalt fläskkött, kryddad med färsk chili.

Kötträtterna på brickan kommer från Hemgården i Norra Råda. De är flerfaldigt belönade med guld, silver och bronsmedaljer i Chark-SM. Hemgården röker sina produkter i gamla genuina och välinrökta vedugnar. De använder alflis, enris eller enrisspån för att få den rätta goda smaken.

För ostarna har vi gått utanför länet, ja till och med utanför rikets gränser. I Danmark hittade vi nämligen en härlig ekologisk blåmögelost som matchar det värmländska perfekt.

Till Värmlandsbrickan serveras en len hjortonkräm och en lingonchutney som får dina smaklökarna att tänka – dätta va rektigt gôtt dä.